Kako da trčite sa maksimumom svojih kapaciteta

„Trčanje je jedan od najjednostavnijih načina da poboljšamo svoju kondiciju, i oslobodimo se viška nagomilane energije.“

Ono, ako postane svakodnevna aktivnost, postaje i zabavno, budući da se trudimo da napredujemo i obaramo sopstvene rekorde. Evo nekoliko saveta kako da povećate svoje kapacitete pri trčanju.

Naspavajte se. Dok spavate, vaši mišići, ali i vaša energija se obnavljaju. Dobar san je neophodna baza za kvalitetan trening.

Napunite se energijom. Pre i posle treninga obezbedite svom telu adekvatnu količinu proteina i ugljenih hidrata.

Hidrirajte se. Jako je važno da svakodnevno unosite adekvatnu količinu vode u organizam, a ukoliko trčite, potrebne su vam još veće količine. Najbolje rešenje je da na trening krenete sa malom flašicom vode.

Radite vežbe za opuštanje mišića nakon trčanja. Vaš trening nije završen sve dok ne opustite i ne ohladite svoje mišiće.

Vaši mišići se zatežu dok trčite i važno je opustiti ih blagom masažom. Nije neophodno plaćati skupe masere, dovoljno je samo koristiti neki kućni ručni masažer. Naročito će vam prijati tretman masažerom posle tople kupke uz šoljicu čaja kako biste nadoknadili potrošenu tečnost, ali i spremili organizam za san.

Autor: Jasna Stanić (wannabemagazine.com)

Add Comment

obavestenje shopito